Node

De meeste inhoud (pagina’s) van een Drupal website wordt bewaard en behandeld als een node1. Nodes zijn bijdragen zoals blogs, verhalen, enquêtes en forums. De node-module verwerkt al deze inhoudstypes. Dit is in vergelijking met andere content managementsystemen een van de sterke punten van Drupal.

Een node wordt ook vaak een pagina genoemd omdat het als een webpagina wordt weergegeven.

Door alle inhoud als node te verwerken wordt een grote flexibiliteit voor het aanmaken van nieuwe types verkregen. Dit biedt ook de mogelijkheid om moeiteloos nieuwe functionaliteit toe te passen of wijzigingen in de gehele inhoud aan te brengen. Een reactie wordt niet als een node opgeslagen maar is wel met een node verbonden.

Iedere node krijgt een opvolgend nummer bij het aanmaken ervan. Als verder geen instellingen zijn aangepast en/of extra modules zijn geïnstalleerd die de naam beïnvloeden, dan zal de paginanaam „/node/999” zijn, waarbij 999 het volgnummer weergeeft van deze pagina. Een pagina is dan ook altijd te bekijken door in de adresregel van de browser op te geven: www.example.com/node/999. Hierbij moet uiteraard example.com vervangen worden door uw eigen domeinnaam en 999 door het juiste nodenummer.

Er is ook een standaard pagina „node”, zonder paginanummer. Zie voorpagina.

Kijk hier om het nodenummer van een pagina te vinden.

Er zijn diverse modules, zowel standaard Drupal als modules van derden, waarmee de naam van de node, zoals deze in de browser is te zien (de URL), aangepast kan worden. Zie bijvoorbeeld:


Noot:
1. Uiteraard is het mogelijk dat er speciale modules op de site zijn geplaatst die de gegevens op een andere wijze opslaan. Met de bovenstaande beschrijving is uitgegaan van de meest voorkomende situatie, waarbij de inhoud van de website met de standaard Drupal modules is aangemaakt.

randomness