Uw hulp bij dit handboek

Ongeacht uw vaardigheden, bent u ongetwijfeld in staat een bijdrage te leveren tot de aanmaak en onderhoud van dit handboek. De inhoud van deze pagina is gebaseerd op de contribute to Drupal pagina op drupal.org. Indien u geïnteresseerd bent in een bijdrage - hoe gering ook - wordt aangeraden om ook deze Engelstalige pagina te raadplegen. Hieronder staan de belangrijkste werkwijzen waarop een bijdrage aan dit handboek kan worden geleverd.

Hulp met documentatie

Het overgrote deel van de Drupal-documentatie is in het Engels beschikbaar, maar deze taal is niet voor iedereen even toegankelijk. De beschikbare documentatie is vaak te globaal of te detaillistisch. Goede documentatie voor de verschillende gebruikers van Drupal-websites is schaars en niet zo evident te schrijven. Met deze website wordt geprobeerd de verschillende gebruikersniveau’s te bereiken, zoals (niet limitatief):

  • beheerders die op dagbasis de inhoud van de website onderhouden: aanmaken/wijzigen van pagina’s en de menu-structuur bijhouden;
  • ontwikkelaars die bepalen welke modules worden gebruikt, deze op de website zetten en de inrichting van die modules bepalen;
  • programmeurs die (nieuwe) modules ontwikkelen of bestaande uitbouwen;
  • technisch beheerders die een nieuwe website aanmaken, inclusief de installatie van de basissoftware (bijvoorbeeld Apache, MySQL, PHP en Drupal), hosting, domeinnaam, etc. respectievelijk de componenten van een site verdelen over meerdere computers.

Hebt u kennis van Drupal en wilt u deze delen, laat het ons weten via het contactformulier, dan krijgt u toegang tot het beheerdersdeel waardoor u zelf pagina’s kunt aanmaken en bijhouden. Uiteraard wordt er verondersteld dat er bepaalde regels in acht worden genomen als u deze bevoegdheid krijgt. Hebt u meer gepubliceerd, geef daar dan (online) voorbeelden van via links naar deze teksten.

Hulp met feedback

Iedereen kan lezen en schrijven en kan dus de bestaande inhoud beoordelen en ons informeren welke inhoud onduidelijk, onvolledig, etc. is. Het is voor iedereen mogelijk om, na registratie, in te loggen en uw commentaar onderaan de betreffende pagina te plaatsen.
Hebt u een vraag, stel deze dan via het contactformulier of plaats deze onderaan de betreffende pagina.

Hulp met het woordenboek

In februari 2009 zijn wij gestart met het opzetten van een verklarend woordenboek. In eerste instantie zullen de verschillende Drupal-termen worden opgenomen met een link van de Engelstalige term naar de Nederlandse vertaling ervan. Later zullen meer algemene woorden betreffende websites worden opgenomen.
Hebt u al een lijstje met onbegrepen woorden en termen, stuur dit aan ons op. Bent u in het bezit van een eigen woordenlijst, dan zouden wij u dankbaar zijn als wij deze mogen publiceren.

Algemeen

Houdt er rekening mee dat wij dit handboek als service bijhouden, tussen de normale werkzaamheden door. Onze klanten zullen onze eerste prioriteit houden.

Wij zullen altijd zo snel mogelijk reageren op uw reactie.

randomness